Hållbar returhantering – spara tid och pengar samtidigt som du bidrar till ett bättre klimat

Hållbar returhantering – spara tid och pengar samtidigt som du bidrar till ett bättre klimat

By Elias in Nyheter / Post on 1 month ago.

I en tid där e-handel växer med blixtens hastighet, står små till medelstora onlineföretag inför en allt större utmaning – hur hanterar man returer på ett effektivt och klimatsmart sätt? ShipNordic erbjuder en lösning som inte bara förenklar processen utan även bidrar till både tids- och kostnadsbesparingar samt är bättre för klimatet.

Digitala returformulär: en vinst för alla

Traditionellt har returprocessen varit både tidskrävande och pappersintensiv. Fysiska returlappar måste skickas ut, ifyllas manuellt, och sedan skickas tillbaka. Med ShipNordic kan dina kunder istället snabbt och enkelt skapa en retur online. Genom att ange returanledningen i det digitala returformuläret, får kunden omedelbart en QR-kod eller fraktetikett direkt till sin mobila enhet. Detta steg eliminerar behovet av fysiska lappar och onödig kontakt med kundtjänst medarbetare.

Kontroll i dina händer

För företagaren ger ShipNordic full kontroll över returprocessen. Du väljer om returen ska godkännas innan QR-koden eller fraktetiketten utfärdas, vilket ger en extra säkerhetsnivå och minskar risken för bedrägeri. Flexibiliteten i returpolicyerna innebär också att du kan erbjuda kostnadsfria returer vid produktbyte, medan en avgift kan tillkomma vid ångrar. Detta kan uppmuntra kunderna att välja ett annat objekt istället för att begära en återbetalning, vilket kan hjälpa till att bibehålla försäljningssiffror.

Tydlig Översikt och Administrering

När kunden har använt det användarvänliga returformuläret, samlas all information i ett tydligt och överskådligt administratörsgränssnitt. Detta underlättar för e-handlare att hantera och spåra returer, vilket sparar värdefull tid som annars skulle läggas på administration.

Klimatsmarta returer

ShipNordic tar inte bara hand om företagens och kundernas bekvämlighet utan bidrar också till ett bättre klimat. Genom att eliminera fysiska returlappar och etiketter minskar vi tillsammans koldioxidutsläppen associerade med tillverkning och transport av dessa. Att skicka ut mindre papper innebär att varje retur blir en klimatgärning.

Sammanfattning

Med ShipNordic blir returprocessen inte bara enklare och mer kostnadseffektiv utan också mer klimatsmart. Så, om du driver en småskalig e-handel och vill optimera din returhantering samtidigt som du tar ett steg för klimatet, låt ShipNordic visa vägen. Upptäck vår demo och se själv hur lätt dina returer kan hanteras, och känn dig bra över de positiva klimatpåverkningarna av ditt val.

Kategorier

ShipNordic erbjuder skräddarsydda TA- och TMS-lösningar för att optimera logistiken för e-handlare, inklusive verktyg för plockning, packning, fraktbokning, etikettskapande och returhantering.

© 2024 ShipNordic AB. All rights reserved